Strava pri vonkajšom športovaní v zimnom období

Lyžiarska sezóna odštartovala! Viete, ako si dopriať kvalitné občerstvenie priamo na lyžovačku?

Monk bio produkty

V tomto článku poradíme čo si dať na svahu alebo bežkách, aby bolo dosť energie na fyzickú námahu. Odporučíme pár tipov na Monk produkty, ktoré si možno vziať so sebou a pripraviť jednoducho priamo vonku.

Mnohí z nás, hneď po Novom roku,po viac, ako pol roka vyráža na hory. A či už tam ideme len ráno a späť večer, alebo na víkend alebo dokonca celý týždeň, okrem lyžovania a športu je pre nás nevyhnutné aj stravovanie. Najmä to, ktoré si doprajeme priamo na svahu, keď často riešime, kde a kedy sa najeme a či si sadnúť na dlhý a často predražený obed, alebo naopak, otočiť sa len pri káve a malom snacku a po lyžovačke sa výdatne najesť.

Viete však, ako by mala vyzerať správna lyžiarska strava, aké by malo byť jej zloženie, čo je v nej nevyhnutné a ako správne doplniť potrebnú energiu a výživu pri lyžovaní?

Tu je niekoľko tipov, ako na to!

 

Výdatné raňajky ako základ

Raňajky pozostávajúce z vysoko kvalitných sacharidov, tukov a bielkovín by mali byť základom každého dňa. Okrem toho, ak ideme na výlet a počas dňa máme tiež zvýšený výdaj energie, napríklad pri fyzickej aktivite, ktorú lyžovanie predstavuje, naše raňajky by mali byť aj energeticky aj nutrične hodnotnejšie. Koniec koncov, naše fyzické výdaje budú počas športu vyššie, takže je potrebné mať dobrý základ. Naše raňajky by sa určite mali líšiť od dní, keď ideme do práce, kde sedíme väčšinu dňa, alebo od víkendov, keď sme doma a skôr relaxujeme a odpočívame. Okrem toho, výdatné raňajky poskytnú skvelý štart nielen nášmu telu, ale aj nášmu metabolizmu, ktorý bude fungovať oveľa lepšie a správne distribuovať našu energiu.

Je však potrebné premýšľať o zložení raňajok. Či už sme viac zvyknutí na sladké alebo slané raňajky, vždy sa dajú pripraviť kvalitným a výživným spôsobom. Pokiaľ ide o sladké raňajky, môžeme staviť na raňajkové kaše, na slané raňajky môžeme staviť napríklad na celozrnný chlieb, ideálne na báze špaldovej múky, ktorú doplníme šunkou s vysokým obsahom mäsa alebo tvarohom s vysokým obsahom bielkovín.

 

Pitný režim aj v zime ako alfa omega

Monk bio produkty iónový nápojAni pri lyžovaní či inom zimnom športe nesmieme zabúdať na správny pitný režim. Mnohí z nás necítia subjektívny pocit smädu v zime a chlade, čo môže byť niekedy problém. Pri športe vynakladáme tekutiny a potrebujeme ich opäť riadne doplniť. Ideálne vo forme nesladenej vody alebo na zahriatie napríklad citrónom alebo zeleným čajom, ktorý môže byť v prípade potreby doplnený medom.

 

Monk bio produkty iónový nápojJe však určite pravda, že by sme mali piť asi 2 litre vody počas dňa, najmä keď športujeme. A nesmieme zabúdať na skutočnosť, že káva je viac jedlom ako nápojom, alebo že sladené bublinkové limonády prakticky neuhasia smäd a nie sú ani tou správnou formou na doplnenie tekutín. Okrem klasickej vody je vhodné dopĺňať tekutiny aj vo forme rôznych iónových nápojov, ako je napríklad Monk Iontak, ktorý spolu s tekutinami dopĺňa stratené soli a minerály a umožňuje nášmu telu opäť správne fungovať.

Ponúkame aj malé balenie, z ktorého pripravíte 500 ml nápoja kdekoľvek vonku.

 

Zaslúžená večera po aktívnom dni

Ak patríte medzi tých, ktorí nechcú obedovať na svahu, čakať dlhé minúty a uspokojiť sa s kompromismi, po návrate z lyžovačky by sme na kvalitnú večeru rozhodne nemali zabudnúť.

 

Monk bio produkty antistress ritual

Či už v klasickej obľúbenej reštaurácii, kde sa môžeme najesť v pokoji a najmä podľa vlastného vkusu, alebo v súkromí, doma alebo v apartmáne, kde môžeme variť. Večera by mala byť opäť bohatá na vysoko kvalitné sacharidy, tuky a bielkoviny a mala by mať ich vyvážený pomer. Vhodné sú napríklad ľahko stráviteľné mäso ako kuracie a morčacie, ale aj zelenina alebo optimálne prílohy ako ryža alebo zemiaky, ktoré sú kvalitným zdrojom sacharidov. A nezabúdajme ani na nápoje, najmä tie hrejivé, ako sú rôzne proteínové kakao či kokosové mlieka alebo špeciálne čokoládové krémové nápoje plné vitamínov a živín, ako napríklad Monk Antistress Ritual. Samozrejme, v najlepšej kvalite, organické a bez pridaných cukrov a iných chemikálií ako farbivá, konzervanty alebo umelých sladidiel.

Príprava: Jednoduchá je aj príprava nápoja, kedy stačí instantnú zmes zaliať s 50-80 ml horúceho mlieka. Takto si pripravíte si krémový relaxačný nápoj. Možno si vziať so sebou von a pripraviť kdekoľvek potrebujete.

Lyžovačka je súčasťou zimy. Vychutnajte si jedinečný šport na čerstvom vzduchu a v krásnej prírode hôr. Okrem toho sa nemusíte vzdať vlastného stravovacieho režimu, kvalitného stravovania a moderného životného štýlu. Musíte len vedieť, ako to urobiť a ako by sa strava počas športu mala líšiť od stravy počas bežného dňa.

Nemáte čas prohlížet e-shop co je zde nového? Nevadí. I pro vás mám řešení. Registrujte se do e-shopu, tím, že udělíte souhlas k zasílání Newsletteru se budete dozvídat automaticky o novinkách, článcích a užitečných informacích.

Výrobca: KREŽ, s.r.o., SNP 89/175, 061 01 Spišská Stará Ves, Slovenská republika

 

Spĺňame viaceré normy

Ako výrobca si zakladáme na kvalite našich výrobkov. Neustále vylepšujeme naše procesy, aby sme mohli našim zákazníkom dodať výrobky v najvyššej dostupnej kvalite. Výrobky Monk nutrition vyrábame tak, aby spĺňali prísne normy ako sú FSSC 22000 - bezpečnosť a kvalita potravín , BIO - výrobky ekologického poľnohospodárstva a Halal - norma pre čistotu do krajín ako sú Spojené arabské emiráty alebo Katar. Každý výrobok, preto spĺňa aspoň jednu normu.

Logo FSSC+BIO+Halal

                   

  
Späť do obchodu